در آئینی بینالمللی که شامگاه ۲۸ تیرماه در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد، جمعی از فعالان رسانهای داخلی و خارجی گرد هم آمدند تا ضمن بزرگداشت شهدای رسانه، کارزاری جهانی برای محکومیت تروریسم علیه رسانه را آغاز کنند. این مراسم با حضور چهرههایی همچون پیمان جبلی، وحید جلیلی، احمد نوروزی، محسن برمهانی، محسن شاکرینژاد و خانوادههای شهدای رسانه برگزار شد.
در این رویداد، مستندسازان و خبرنگارانی از کشورهای مختلف از جمله آمریکا، ونزوئلا، الجزایر و لبنان حضور داشتند. برنامه افتتاحیه با سخنرانی آرمیتا رضایینژاد، فرزند یکی از شهدای هستهای، به زبان انگلیسی اجرا شد و حاوی یادبود دانشمندان شهید ایرانی بود. در ادامه، الهام عابدینی بهعنوان مجری مراسم از چهرههایی مانند فاطمه تنهایی شهردار منطقه ۸ و برخی نیروهای عملیاتی در جنگ ۱۲ روزه خواست تا تجربه خود را با مهمانان بینالمللی به اشتراک بگذارند.
احمد نوروزی، معاون برونمرزی صداوسیما، با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی علیه فعالان رسانهای گفت: «بیش از ۲۳۰ شهید رسانهای در بیش از ۶۰۰ روز از حملات وحشیانه این رژیم در غزه جان باختهاند. اهالی رسانه جبهه هشتم مقاومت در برابر امپریالیسم هستند.»

نوروزی اعلام کرد که از این پس روز ۲۶ خرداد مصادف با ۱۶ ژوئن، بهعنوان روز جهانی مبارزه با تروریسم رسانهای شناخته خواهد شد تا یاد شهدای حقیقت زنده بماند.
در بخش دیگری از این مراسم، احمدرضا درویش کارگردان سینما با تقدیم سیمرغ خود به سحر امامی خبرنگار حاضر در محل حادثه ساختمان شیشهای، گفت: «سحر امامی، خطشکن جبهه دوم دفاع مقدس بود؛ زنی که با شجاعت در خط مقدم رسانه ایستاد.»
سحر امامی پس از دریافت این تندیس، این افتخار را به تمامی تلاشگران معاونت سیاسی رسانه ملی تقدیم کرد و از خبرنگارانی همچون حسینی بای، سجاد وهابی، زهرا خلیلی و دیگر همکارانش یاد کرد.
در پایان مراسم، مهمانان بینالمللی با امضای یک کارزار نمادین خطاب به دبیرکل سازمان ملل، خواستار ثبت جهانی روز حمله به ساختمان شیشهای بهعنوان نماد تروریسم رسانهای شدند. مرضیه هاشمی نیز در سخنانی خطاب به خبرنگاران خارجی تأکید کرد: «ایران قربانی تروریسم است، نه تروریست. من بهعنوان یک آمریکایی که در ایران زندگی میکنم، به این حضور افتخار میکنم.»
در این رویداد، از جایزهای با عنوان «سحر امامی» نیز رونمایی شد که قرار است در جشنواره رسانهای صبح به چهرههای برجسته عرصه رسانه اهدا شود. نخستین دریافتکننده این جایزه، هومن خلیلی کارگردان اتاق فرمان روز حمله به ساختمان شیشهای بود. این حرکت نمادین، نقطه آغازین همبستگی بینالمللی برای حمایت از رسانههای مستقل و حقطلب در برابر تهدیدهای تروریستی محسوب میشود.
مجله خبری فرهنگ و کتاب ( بوکی )
دیدگاهتان را بنویسید